En amerikansk som väger mer än 100 kg blev mästare i yoga

by viplady.info

Den 23-åriga Dana Falsetti från Pennsylvania (USA) väger mer än 100 kg Men den ökade vikten hindrar inte tjejen från att bli en yogalärare. Flickan ville gå ner i vikt, men under några år med regelbunden träning misslyckades det. Men nu följa mer än 311 tusen beundrare av kroppen kit hennes Instagram.

”Om jag har sett i min barndom modeller med celluliter, bristningar, stötar, ett naturligt utseende av hud och kropp, jag kanske inte har den fulla 22 har att spendera år att älska vad jag gjorde, ”Dana berättade Folover.

Enligt Dana hon inte gillar yoga, men nu kan de utföra de svåraste asanas. ”När jag först kom in i salen insåg jag att jag var den mest kompletta av dem, och till och med en nybörjare. Jag kunde inte ens motstå att ”hundracka” i fem sekunder. Mina axlar brändes och mina ben skadade. Samtidigt andra placerades i rack upp och ned som om inte svårt skulle alls vara ”flickan sagt.

reste nu Dana världen, bedriver mästarkurser och delar online lektioner. ”Många tycker att de måste vara tunna, flexibla eller tillräckligt starka för att träna yoga. Lyssna på mig: Yoga är där för alla ”, säger Falzetti.

I början av den här boken ska jag prata med dig, liksom på ett sätt som känns äkta för mig och tjänar andra också. Jag ville bara dela med sig av något asana. Jag hade inte medvetenheten eller sårbarheten att dela mycket annorlunda, men det kom. Jag vet att det är porten till många saker. Jag vet att det finns många där ute som behöver se denna representation – stora kroppar kan och hör till detta. Jag vill att folk ska veta att du är mästerverket. Inte bara din kropp eller dina förmågor eller var du är accepterad eller inte. Din röst, din sanning. Jag uppmuntrar oss att flytta förbi kärlekens och ljusets täcke, den andliga bypassen, tystnaden av en viktig konversation, fixeringen på fysisk förmåga. Tänk på mikroaggression mot minoriteter i antagligen säkra andliga utrymmen. Tänk flagranta brist på mångfald eller bättre frasering, uppenbar underlåtenhet (eller tokenization) av människor som inte passar in i normen. Tänk på handelsvara av yoga och välbefinnande och egenvård och hur mycket av det är diet kultur och privilegier i aktion. Tänk på hur rasism och klassism och kunskap påverkar så många människor i dessa utrymmen. Tänk på vem du stöder med dina resurser (du har många). Jag lär alltid mig. I mitt sinne, men det har förskjutits i frågorna. Yoga är handling, social rättvisa, personlig jämnhet, och det är lika politiskt som allt annat är. Med detta sagt har jag inte spelat med den här formen om ett år, och idag är det för mig att få tillgång till. Det känns glatt eftersom den här utvecklingen har varit mest emotionellt intensiv. När jag knackar in i min styrka, minns jag hur det kände mig som värdelöst. Som min röst spelade ingen roll ut, som om jag inte spelade någon roll. Som om jag aldrig kunde vara stark. Nu skrattar jag åt mig själv, för jag vet bättre, och det är som en medkänsla. Nu vet jag bättre, så jag gör det bättre. Jag pratar Jag delar. Jag var i min makt. Jag är en kraft. Du är lika bra. Tankar?

som inlägget delas av Dana Falsetti (@nolatrees) 6 februari, 2018 11:22

am PST